Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2020

Γλυπτικές κατασκευές με χαρτί! Κάθε Τρίτη απόγευμα στο ΦΟΥΓΑΡΟ!



Γλυπτικές 
κατασκευές 

με χαρτί

για παιδιά  6 έως  13 ετών

με τον εικαστικό  Δημήτρη Παπαχρήστο



Διαλέγουμε τα χαρτιά που μας φαίνονται πλέον άχρηστα, περιοδικά, εφημερίδες που διαβάσαμε και κούτες που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε, τα ξανακοιτάμε και αρχίζουμε να τα τσαλακώνουμε και να τα επεξεργαζόμαστε. Τώρα μάλιστα, το τσαλακωμένο χαρτί μοιάζει πλέον με ένα θαλάσσιο ελέφαντα… αλλά κάτι του λείπει; Ας κόψουμε λίγο από εδώ, ας κολλήσουμε μερικά κομμάτια εφημερίδας εκεί, τώρα μοιάζει περισσότερο με αυτό που σκεφτήκαμε! Μπορούμε να συνεχίσουμε και να το περάσουμε κόλλα και να το βάψουμε ή μπορούμε να σταματήσουμε εδώ. Όπως και να χει καταφέραμε να αξιοποιήσουμε κάτι που στην αρχή έμοιαζε άχρηστο, σε κάτι νέο, που πήρε ζωή από την φαντασία μας. Και ξαναρχίζουμε για το επόμενο.

 

Πρόγραμμα

Στο εργαστήριο ‘’ Γλυπτικές κατασκευές με χαρτί’’ μαθαίνουμε να βλέπουμε το χαρτί και τις χρήσεις του… αλλιώς! Με βασικό άξονα την ιδέα της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης των υλικών, εξασκούμε την φαντασία μας στο πώς να αξιοποιήσουμε ότι μας φαίνεται άχρηστο! Με πολύ απλές τεχνικές μαθαίνουμε να μορφοποιούμε  και να επεξεργαζόμαστε τα διάφορα είδη χαρτιού, τις κόλλες και τα υλικά που συνοδεύουν μία τέτοια κατασκευή και να υλοποιούμε ότι μας υποδείξει η φαντασία μας.

 

         Κάθε Τρίτη    από 15/9/2020    

         ώρα 6.30-8 μμ.

 

            ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 

               2752047370 / 6940295418 

             info@fougaro-workshops.gr

 

 

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική ,με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές. Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών. Από τον Απρίλιο του 2019 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.



*Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις και οδηγίες του ΕΟΔΥ (Οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας).  Υποχρεωτική μάσκα για έφηβους κι ενήλικες, αποστάσεις, αντισηπτικά, τμήματα έως 5 άτομα για εσωτερικό χώρο.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου