Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020

Ελεύθερο σχέδιο και graffiti για 12+ ετών! Με την εικαστικό Αιμιλία Τσεκούρα

 


 


Ελεύθερο σχέδιο και graffiti

 

με την εικαστικό Αιμιλία Τσεκούρα

 

 Banksy, Jerusalem wall.

 

Ελεύθερο σχέδιο, απελευθέρωση και εξάσκηση της λεπτής κίνησης, graffitti, σχεδιασμός και παραδείγματα γραμματοσειρών, τρισδιάστατο, σκιαγράφιση.

 

Το μάθημα αυτό απευθύνεται σε εφήβους. Θα ασχοληθούμε με το ελεύθερο σχέδιο από μοντέλο πραγματοποιώντας έναν σημαντικό αριθμό ασκήσεων μελετώντας το ανθρώπινο σώμα. Με το ελεύθερο σχέδιο οι μαθήτριες/μαθητές αποδίδουν την αίσθηση των αντικειμένων, υπολογίζοντας τα σχήματα και τους τόνους. Στόχος μας η απελευθέρωση και εξάσκηση της λεπτής κίνησής μας χρησιμοποιώντας συχνά μουσική. Παράλληλα με τη μουσική, θα ανακαλύψουμε ρυθμικά εσωτερικές μας εικόνες – σύμβολα – μηνύματα – προβληματισμούς που συχνά συναντάμε στην καθημερινότητά μας όπως γίνεται και με τα graffiti.

 

Θα μάθουμε να σχεδιάζουμε διάφορες γραμματοσειρές, τρισδιάστατα και με σκιαγράφηση. Θα γνωρίσουμε καλλιτέχνες από το μακρινό παρελθόν μέχρι το σήμερα. Καλλιτέχνες που πέρασαν μηνύματα και γραφές στους δρόμους και στα κτίρια της Νέας Υόρκης, του Βερολίνου, του Λονδίνου, της Βόρειας Ιρλανδίας, της Αθήνας, της Βραζιλίας, του Ισραήλ κλπ. (graffitti, street art).

 

 by artist © Pony Wave  - Venice Beach, Los Angeles, California

 

Κάθε δεύτερη Πέμπτη     ώρα 8-9μμ.

 από 10 Σεπτεμβρίου 2020

για έφηβους 12+ ετών!

 

*Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις και οδηγίες του ΕΟΔΥ (Οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας). Υποχρεωτική μάσκα για έφηβους κι ενήλικες, αποστάσεις, αντισηπτικά, τμήματα έως 6 άτομα για εσωτερικό χώρο.

δηλώσεις συμμετοχής: 2752047370, 6944411041

Ημερομηνίες μαθημάτων:

Σεπτέμβριος: 10 και 24
> Οκτώβριος: 1η, 15 και 29
> Νοέμβριος: 12 και 26
> Δεκέμβριος: 3 και 17
> Ιανουάριος: 7 και 21
> Φεβρουάριος: 4 και 18
> Μάρτιος: 4 και 18
> Απρίλιος: 1 και 15
> Μάιος: 13 και 27

Βιογραφικό Αιμιλίας Τσεκούρα

H Αιμιλία Τσεκούρα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Μουσείου της Βοστόνης των ΗΠΑ και έκανε μεταπτυχιακά στο πανεπιστήμιο Tufts. Δίδαξε εικαστικά στη Σχολή του Μουσείου Καλών Τεχνών της Βοστόνης καθώς και στο Κολλέγιο Αθηνών. Μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει 13 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα και ΗΠΑ. Δημιουργεί στην Αθήνα και διδάσκει στα εργαστήρια εικαστικών του Φουγάρου, στο Ναύπλιο.

Οι έννοιες που την κινητοποιούν ξεκινούν από την ίδια της τη φύση και αποτυπώνονται  αυτοβιογραφικά και εξπρεσιονιστικά: Η γυναίκα, η γυναίκα Θεά/Ειδώλιο, η γέννα, η γένεση, το ωοειδές, η αναγέννηση. Η φιλοσοφία της συνεχούς αλλαγής των πραγμάτων στη ζωή, τη φύση, την τέχνη, είναι πάντα η κύρια αρχή που καθορίζει το κάθε της έργο.

Στοιχείο της δουλειάς της έχει υπάρξει ο συμβολισμός και η μετάφραση της εικόνας σε αρχέτυπο.

Το αυγό – η σφαίρα – το στρόγγυλο – το μηδέν ή «τίποτα» και οι αντανακλάσεις τους, η καρδιά, η σπείρα, οι γεωμετρίες της φύσης και πολλά άλλα γνώριμα σύμβολα και έννοιες εμφανίζονται με διάφορα πρόσωπα, μέσα και υλικά στη διάρκεια της δημιουργικής της πορείας. 


 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου