Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020

Γλυπτική για παιδιά! Κάθε Σάββατο πρωί, στο ΦΟΥΓΑΡΟ με τον εικαστικό Δημήτρη Παπαχρήστο

 

Γλυπτική
 

για παιδιά!

με τον εικαστικό Δημήτρη Παπαχρήστο


 

Από τον σχεδιασμό έως την υλοποίηση, οι μικροί καλλιτέχνες μαθαίνουν να επεξεργάζονται τις τρισδιάστατες μορφές που φαντάζονται με πηλό, γύψο και πολλούς ευφάνταστους συνδυασμούς  υλικών και τεχνικών.

 

                  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στο εργαστήριο γλυπτικής ξεκινάμε με ασκήσεις, μελέτες και ομαδικές δραστηριότητες σε πρακτικό και θεωρητικό επίπεδο που θα βοηθήσουν τα παιδιά να κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο θα μεταφέρουν σωστά τις ιδέες τους στις τρείς διαστάσεις. Ξεκινώντας στον πηλό, μαθαίνουμε να ορίζουμε σημεία στον τρισδιάστατο χώρο, μαθαίνουμε μέσα από γνωστά γλυπτικά έργα να τα αντιγράφουμε σε υλικά όπως ο γύψος και εξερευνούμε τις συνθετικές μας ικανότητες στο ξύλο και σε ανακυκλώσιμα υλικά. 

 

Για παιδιά από 6 έως 14 ετών

 

Από το Σάββατο 19/9/2020  ώρες 12.30-14.00

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:   2752047370 / 6940295418

info@fougaro-workshops.gr

 

 

Ο Δημήτρης Παπαχρήστος  γεννήθηκε το 1989 στην Αθήνα. Το 2012 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών  της Αθήνας και κατεύθυνση στη ζωγραφική ,με καθηγητές τους Αναστάσιο Χρηστάκη και Γιάννη Κονταράτο. Από το 2013 είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και καλλιτεχνικά projects σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ έργα του βρίσκονται σε ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές.  Από το 2014 μοιράζει τον χρόνο του μεταξύ Αθήνας και Ναυπλίου, ενώ παράλληλα εργάζεται ως καθηγητής εικαστικών. Από τον Απρίλιο του 2019 συνεργάζεται με το ΦΟΥΓΑΡΟ.

 

 

 

*Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σύμφωνα με τις επίσημες συστάσεις και οδηγίες του ΕΟΔΥ (Οδηγίες από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας). Υποχρεωτική μάσκα για έφηβους κι ενήλικες, αποστάσεις, αντισηπτικά, τμήματα έως 6 άτομα για εσωτερικό χώρο.

 


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου