Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου 2020

ΕΝΑ GRAFFITI ΣΤΟΝ «ΠΕΛΑΡΓΟ» για τον υγρότοπο Ναυπλίου - Νέας Κίου

Το ΦΟΥΓΑΡΟ συμμετέχει ενεργά στην πρωτοβουλία πολιτών Ναυπλίου & Νέας Κίου, όπου οι Political Stencil έρχονται να αφήσουν το αποτύπωμα τους στο εργοστάσιο του Πελαργού. Σας προσκαλεί την Παρασκευή 11, το Σάββατο 12 και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου να βάλετε το χρώμα σας, συμμετέχοντας σε μια δημιουργία που θα έρθει για να μείνει και να μας θυμίζει τη σημασία που έχει στη ζωή μας ο υγρότοπος!

Όσοι λοιπόν επιθυμούν να προσθέσουν μια πινελιά στη μεγάλη αυτή ζωγραφιά και να πάρουν μια καλή γεύση από το πώς γίνεται ένα graffiti από τους Political Stencil, μπορούν να δηλώσουν τη διαθεσιμότητά τους, καλώντας στο 6945696128 ή στέλνοντας email στο dkaraho@gmail.com.


Η δράση

Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε από μέλη της ομάδας στο Facebook: «Υγρότοπος Ναυπλίου - Νέας Κίου» και έχει στόχο την προβολή και προστασία του Υγρότοπου της περιοχής.

Υδρόβια, καλοβατικά και παρυδάτια πουλιά, μικρά και μεγάλα, μόνιμα και μεταναστευτικά (κορμοράνοι, φλαμίγκο, γλάροι, ερωδιοί, πάπιες, καλαμοκανάδες, σκαλίδρες, πελαργοί κ.α.), η θαλάσσια χελώνα καρέττα-καρέττα και πλήθος άλλων ειδών ορνιθοπανίδας, θα αφήσουν το αποτύπωμά τους στην εξωτερική πλευρά του εργοστασίου «Πελαργού», για να μας θυμίσουν ότι «ΠΕΤΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΖΟΥΝ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ, ΖΟΥΜΕ ΜΑΖΙ»


Μετά από άδεια της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Αργολίδας, το graffiti θα γίνει από την ομάδα Political Stencil. Ύστερα από ένα πλούσιο καλοκαιρινό tour στην Ευρώπη οι Political Stencil έρχονται στη Νέα Κίο στις 11-12-13 Σεπτεμβρίου, προσκεκλημένοι από την ομάδα των Φίλων Υδροβιότοπου Ναυπλίου - Νέας Κίου, όπου θα απλώσουν χρώματα και θα ξεδιπλώσουν στην επιφάνεια του παλιού εργοστασίου «Πελαργός» την ομορφιά του φυσικού τοπίου, αποτυπώνοντας τη χλωρίδα και την πανίδα που φιλοξενεί η περιοχή μας.


Political Stencil

Oι «πολυγκραφότατοι» Political Stencil ύστερα από ένα πλούσιο καλοκαιρινό tour ανά την Ευρώπη έρχονται στη Ν.Κίο για να αφήσουν το καλλιτεχνικό τους αποτύπωμά τους στην επιφάνεια του εργοστασίου του Πελαργού στις 11-12-13/9/2020 και να μας θυμίσουν τη σημασία του υγροτόπου στις ζωές μας.

Οι Political Stencil αποτελούν τομή στο χώρο της street art στην Ελλάδα καθώς συνδυάζουν άρρηκτα την πολιτική με την καλλιτεχνική δράση. Μια σύντομη φράση τους σε μορφή stencil μπορεί να σε διαπεράσει στιγμιαία στο ποδοβολητό της Αθήνας ή μία μεγάλης επιφάνειας δημιουργία τους σε παρασέρνει να απλώσεις τη ματιά σου στην αλήθεια που θάβεται κάτω από το ποδοβολητό αυτό. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν «Θέλουμε να χτυπήσουμε την ψυχή του θεατή στο κέντρο με στόχο τη στιγμιαία του αφύπνιση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου