Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

Εκδήλωση για τον μαέστρο Βασίλη Χαραμή

Δείτε στο ψηφιακό περιοδικό magikona ένα εξαιρετικό φωτογραφικό αφιέρωμα στο αρχιμουσικό Βασίλη Χαραμή. Το αφιέρωμα αυτό γίνεται στο πλαίσιο της εκδήλωσης που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 1 Ιουνίου και ώρα 20.00 στο Βουλευτικό προς τιμήν του Βασίλη Χαραμή.
Αναλυτικά στο http://www.magikona.gr/

via 


 
Την Παρασκευή, 1 Ιουνίου και ώρα 20.00 στο Βουλευτικό θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση αφιερωμένη στον Βασίλη  Χαραμή.

Γέννημα –θρέμμα  τ΄Αναπλιού. Σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών από όπου έλαβε τα πτυχία Ωδικής, Αρμονίας,  Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας καθώς και Δίπλωμα Φούγκας με καθηγητές τους Μιχάλη Βούρτση,  Μάριο Βάρβογλη κλπ.

Το 1935 συνέστησε τον Μουσικό Σύλλογο Ναυπλίου και ίδρυσε παράρτημα του Ελληνικού Ωδείου. Το ίδιο έτος ανέλαβε την αναδιοργάνωση της Φιλαρμονικής Ναυπλίου και συγχρόνως δημιούργησε Μαντολινάτα και Ανδρική Χορωδία. Το 1939 διορίσθηκε καθηγητής στο Γυμνάσιο Ναυπλίου, όπου δημιούργησε μικτή χορωδία. Με τη λήξη του πολέμου, το 1941, ίδρυσε την εκκλησιαστική χορωδία της Παναγίας.

Το 1954 δημιούργησε Μπάντα κρατουμένων στις Αγροτικές Φυλακές Τίρυνθας. Τέλος , το 1960 ίδρυσε την Μικτή Ναυπλιακή Χορωδία με την οποία συμμετείχε σε πολλά φεστιβάλ, εκδηλώσεις τοπικές αλλά και σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.
 Για την πολύπλευρη προσφορά του τιμήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής ΄Αμυνας, τον  Δήμο Ναυπλίου, τον Προοδευτικό Σύλλογο «Ο ΠΑΛΑΜΗΔΗΣ», την  Μητρόπολη Αργολίδας , το ΚΕΜ  Ναυπλίου  κλπ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου