Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Διάλεξη της Dianne Levin με θέμα "Πως επιδρούν τα ψηφιακά μέσα στη διαμόρφωση της σεξουαλικότητας των παιδιών σήμερα"

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ - ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η
 
Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου και η Πρόεδρος του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών Κα. Βάσω Μπαρμπούση έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στις 30 Μαΐου 2012 στις 19.30 μ.μ. στο Βουλευτικό του Ναυπλίου στη διάλεξη της Κας DIANE LEVIN, καθηγήτριας Παιδαγωγικής με θέμα «Πώς επιδρούν τα ψηφιακά μέσα στη διαμόρφωση της σεξουαλικότητας των παιδιών σήμερα;»

Προλογίζει η καθηγήτρια Άλκηστις Κοντογιάννη,  μεταφράζει  η φοιτήτρια Εύη Φίλη.









ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΙΑΛΕΞΗ ΜΕ ΘΕΜΑ: «Πώς επιδρούν τα ψηφιακά μέσα στη διαμόρφωση της σεξουαλικότητας των παιδιών σήμερα;»

Τα μέσα και ο «πολιτισμός» τους διαδραματίζουν στις μέρες μας ένα σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση της ζωής των παιδιών. Εικόνες απογυμνωμένης βίας και σεξουαλικότητας καθώς και  εικόνες για τα στερεότυπα των φύλων βομβαρδίζουν τα παιδιά καθημερινά μέσα από τις «οθόνες» τους. Πώς αυτή η έκθεση των παιδιών στα μέσα επηρεάζει την ανάπτυξη, τη μάθηση, τη συμπεριφορά και το παιχνίδι τους; Πώς επηρεάζει τον κόσμο των ιδεών τους, που διαμορφώνεται εδώ και τώρα για τις ανθρώπινες σχέσεις και για τον τρόπο που επιλύουν τις συγκρούσεις τους; Οι γονείς, οι δάσκαλοι και οι θεατρολόγοι τι γνωρίζουν και τι μπορεί να κάνουν ώστε να συντελέσουν στην «υγιή» ανάπτυξη των παιδιών;
Η ομιλία της Κας DIANE LEVIN απευθύνεται σε γονείς, δασκάλους και φοιτητές 
         

Η Diane Levin, Ph.D., είναι καθηγήτρια Προσχολικής Εκπαίδευσης στο Wheelock College της Βοστώνης. Το γνωστικό της αντικείμενο είναι το Παιχνίδι και η Έρευνα Δράσης. Επίσης διδάσκει στην Επιμόρφωση των Δασκάλων για τη διαδικασία συμφιλίωσης στα σχολεία της Β. Ιρλανδίας και στο Θερινό Ινστιτούτο του Πανεπιστημίου της το πρόγραμμα « Μέσα, Τρέλα και Παιδιά». Έχει γράψει 8 βιβλία, μεταξύ των οποίων πολύ γνωστά: So Sexy So Soon: The New Sexualized Childhood and How Parents Can Protect Their Kids (με τον Jean Kilbourne), The War Play Dilemma, Teaching Young Children in Violent Times, and Remote Control Childhood?
Η  Diane Levin δίνει διαλέξεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες του κόσμου. Ως ακτιβίστρια έχει αναπτύξει συμβουλευτική δράση για τη βία, τα μέσα και για άλλα κοινωνικά θέματα που αφορούν τα παιδιά. Επίσης έχει πρωτοστατήσει στην «Εκστρατεία για μια απελευθερωμένη από το εμπόριο παιδική ηλικία» (www.commercialfreechildhood.org) και στην κίνηση «Αντιστεκόμενοι Δάσκαλοι στη βλαβερή ψυχαγωγία των παιδιών» («Teachers Resisting Unhealthy Children’s Entertainment»: www.truceteachers.org).
  


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου