Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Εορτασμός Εθνικής Επετείου 28ης Οκτωβρίου 1940 στο Ναύπλιο

    








Οι επετειακές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν ανήμερα της Εθνικής Εορτής με την τελετή Δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου, την επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων, την εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας από την κ. Στενού Σοφία , καθηγήτρια του Α΄Λυκείου Ναυπλίου και τη μαθητική παρέλαση. 



Τιμώντας τους ήρωες του Έπους του ‘40, ο Δήμος Ναυπλιέων γιορτάζει με κάθε επισημότητα την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και προσκαλεί τους πολίτες να τιμήσουν με την παρουσία τους τις εορταστικές εκδηλώσεις.









Αναλυτικά, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Γενικός σημαιοστολισμός από την ανατολή της 25ης Οκτωβρίου 2013 μέχρι και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου, όλων των Δημοσίων και Δημοτικών κτηρίων, Ν.Π.Δ.Δ, Ν.Π.Ι.Δ, καταστημάτων, τραπεζών και οικιών της πόλης, καθώς και φωταγώγησή τους κατά τις βραδινές ώρες της 27ης & 28ης Οκτωβρίου 2013.

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου σε όλες τις Δημόσιες & Ιδιωτικές μονάδες Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας & Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Κατάθεση στεφάνων στις 11:00 στο Μνημείο Ηρώων των μαθητών, σπουδαστών, προσκόπων που θα προσέλθουν με επικεφαλής τους δασκάλους, καθηγητές και βαθμοφόρους τους.

Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

08:00 Έπαρση σημαίας της πόλης του Ναυπλίου από διμοιρία του ΚΕΜΧ με συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

10:30 Τέλεση Δοξολογίας στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Στη Δοξολογία θα παραστούν εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο Αντιπεριφειάρχης οι Βουλευτές, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό Συμβούλιο & όλες οι Πολιτικές,

Δικαστικές, Στρατιωτικές , Αστυνομικές Αρχές ,εκπρόσωπος του Λιμενικού σώματος και αντιπροσωπεία της Πυροσβεστικής υπηρεσίας.

11:00 Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης (λεωφόρο 25ης Μαρτίου).

Κατάθεση στεφάνων – Τήρηση ενός λεπτού σιγής – Ανάκρουση Εθνικού
Ύμνου.
11:30 Παρέλαση αναπήρων θυμάτων πολέμου, σωματείων, μαθητών-μαθητριών, οδηγών & προσκόπων, συλλόγων, σπουδαστών, τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων Ελληνικής Αστυνομίας, Λιμενικού Σώματος και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

17:00 Υποστολή της Σημαίας
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου