Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Γιορτή κάστανου στην Καστάνιτσα Κυνουρίας


Θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου

 

Τριάντα χρόνια συμπληρώνει φέτος η γιορτή κάστανου, που διοργανώνει ο Φυσιολατρικός σύλλογος στην Καστάνιτσα Κυνουρίας.

Στη γιορτή, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, συμμετέχει ενεργά και ο Φορέας Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα και Υγροτόπου Μουστού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στο πλαίσιο υλοποίησης δράσεων ενημέρωσης κι ευαισθητοποίησης των πολιτών, που έχουν ως στόχο την ανάδειξη των περιβαλλοντικών και πολιτιστικών στοιχείων της προστατευόμενης περιοχής του Πάρνωνα.


Στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καστάνιτσας, το προσωπικό του Φορέα θα υποδεχτεί τους επισκέπτες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα σπάνια είδη πανίδας και χλωρίδας που απαντώνται στον Πάρνωνα, για τα ιστορικά μνημεία και την αρχιτεκτονική της Καστάνιτσας, καθώς και για την τσακώνικη διάλεκτο.


Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Φορέα Διαχείρισης περιλαμβάνει ακόμα και «Καστανοδρομίες» για τα μικρά παιδιά και φωτογραφικό λεύκωμα για τα 30 χρόνια της γιορτής κάστανου.


Επίσης, από το μεσημέρι του Σαββάτου θα αρχίσουν τα καστανομαγειρέματα, όπου οι νοικοκυρές του χωριού θα παρουσιάσουν πιάτα με βάση το κάστανο.


Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της γιορτής θα λειτουργεί έκθεση λαογραφικού χαρακτήρα στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Καστάνιτσας. Την Κυριακή το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί διαγωνισμός μαγειρικής, ενώ οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν ψητά ή βραστά κάστανα, αλλά και να αγοράσουν κάστανα φετινής εσοδείας και να διασκεδάσουν με παραδοσιακά συγκροτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου