Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2013

«Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας», Β’ κύκλος, χειμερινό εξάμηνο 2013


Αγαπητοί φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνω ότι το Πανεπιστήμιο Harvard έχει εγκαινιάσει στο διαδίκτυο μια πρωτοποριακή εκπαιδευτική πρωτοβουλία, το HarvardX, το οποίο διατίθεται δωρεάν.

Αξιοποιώντας τη μοναδική αυτή πλατφόρμα Μαζικών Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων (“Massive Open Online Courses”), το Harvard προσφέρει για δεύτερη φορά τις παραδόσεις του μαθήματος «Ο Αρχαίος Έλληνας Ήρωας» (“The Ancient Greek Hero” ή “HeroesX”). Ο «Αρχαίος Έλληνας Ήρωας» είναι ένα μαζικό, ανοικτό, διαδικτυακό εκπαιδευτικό εγχείρημα, το οποίο δημιουργήθηκε από τον Gregory Nagy, καθηγητή Κλασικών Σπουδών και Συγκριτικής Λογοτεχνίας στο Harvard και Διευθυντή του Center for Hellenic Studies στην Ουάσιγκτον. Προσφέρεται μέσω του edX/HarvardX.

Το εγχείρημα αυτό επιδιώκει να συνδέσει την ευρύτερη κοινότητα με την έννοια του Αρχαίου Έλληνα Ήρωα, αντικείμενο το οποίο ο καθηγητής Nagy ερευνά και διδάσκει στο Harvard επί τέσσερεις σχεδόν δεκαετίες. Το “HeroesX” προσφέρει πρόσβαση σε περιεχόμενο παγκόσμιας ολκής και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ειδικά επεξεργασμένες πρωτογενείς και δευτερογενείς πηγές, βιντεοσκοπημένους διαλόγους, ηχητικά αρχεία και εικόνες. Όλα αυτά έχουν σχεδιαστεί με τρόπο ώστε να είναι κατανοητά και προσιτά σε ευρύ φάσμα συμμετεχόντων.

Στον πρώτο κύκλο του προγράμματος, ο οποίος ξεκίνησε τον Μάρτιο 2013, εγγράφτηκαν περισσότεροι από 36.000 συμμετέχοντες από 170 χώρες.

Ο δεύτερος κύκλος διαρκεί από 3 Σεπτεμβρίου έως 31 Δεκεμβρίου 2013. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν δωρεάν οποιαδήποτε στιγμή.


Για να εγγραφείτε στον «Αρχαίο Έλληνα Ήρωα» παρακαλούμε πατήστε εδώ.

* Ακολουθήστε τον «Αρχαίο Έλληνα Ήρωα» στο Facebook: The Ancient Greek Hero
* Ακολουθήστε τον «Αρχαίο Έλληνα Ήρωα» στο Google+: The Ancient Greek Hero

Mε εκτίμηση,
Ιωάννης Πετρόπουλος
Διευθυντής
Κέντρο Ελληνικών Σπουδών (Ελλάδος)
Πανεπιστήμιο Harvard



______________________________________
Center for Hellenic Studies, Greece
Harvard University
Philhellene Square and King Otto Street, 21 100 Nafplion
tel: 27520 47030, fax: 27520 47039
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου